0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelmand

Product was successfully added to your shopping cart.

Schilderijen tips

Waar moet u op letten bij het uitzoeken van een schilderij?

Een schilderij voor de woonkamer
In de woonkamer zijn standaard een aantal plekken waar u een schilderij kunt ophangen.

1. Schilderij boven de bank
Een schilderij boven de bank kiest u als volgt. Allereerst moet u weten hoe hoog de muur is. De meeste huizen hebben een 240 tot 260 cm huiskamerhoogte. Dan kunt u onderstaande informatie als referentie hanteren.

Muur met gewone lengte:
Uw muur heeft een normale lengte. Dit is ongeveer 5 a 6 meter. Dan kunt u keuze maken uit de volgende oplossingen: een langwerpig schilderij vanaf 150x50 cm. Of een enkel schilderij vanaf 60 cm breed, bijvoorbeeld onze paneelschilderijen. Of twee schilderijen van 80x80 cm of groter tot een formaat van 120x120 cm. Deze hangt u dan naast elkaar met ongeveer 20 centimeter tussenruimte. Muur langer dan 6 meter:
Als u een schilderij boven de bank wilt en uw muur is meer dan 6 meter, moet u een statement maken. Bijvoorbeeld een schilderij van 70x170 cm of groter. Langwerpig maakt u kamer langer, hoger schilderij maakt uw kamer hoger. Hangt u gerust twee of zelfs drie
schilderijen van dezelfde maat naast elkaar. Bijvoorbeeld olieverf of giclees van Theo Broeren. Die zijn er in verschillende maten. Ook extra groot: van 80x240 cm of een meter bij drie meter. Ideaal dus voor een grote kamer.

2. Schilderij boven dressoir
Heeft u een lang dressoir, zoekt u dan een vierkant of rechthoekig/langwerpig schilderij erbij. Dit komt de eenheid van de plek ten goede.

3. Schilderij boven de eetkamertafel
De eetkamertafel kan op twee manieren bij de muur staan. Als deze met de korte kant tegen de muur staat, zoekt u dan een schilderij dat ongeveer dezlefde breedte van uw tafel heeft. Dit is meetstal rond de meter. Als uw tafel in de breedte staat, dan zoekt u een liggend schilderij of twee vierkante schilderijen. Dat komt het breedte-effect van uw tafel ten goede.


4. Een schilderij voor de slaapkamer

Heeft u een eenpersoons bed staan en u wilt er een schilderij bij, dan is iedere keus prima. Heeft u een tweepersoonsbed dan kunt u een groot schilderij boven uw hoofd hangen tot de breedte van uw bed, dat is ongeveer twee meter. U kunt ook aan de kant waar u met uw hoofd ligt twee schilderijen ophangen. Deze schilderijen moeten dan wel in dezelfde sfeer en stijl zijn en hetzelfde formaat hebben. Bijvoorbeeld 80x80, 100x100 of 120x120 cm. Een rechthoekig schilderij van bijvoorbeeld 120x80 kan ook uitstekend. Tip: verf uw muur achter uw bed eens in een kleur. Een rood schilderij op een rode muur gaat mooi in elkaar over. Een rood schilderij op een grijze muur steekt weer mooi af.

5. Een schillderij voor de keuken of gang
We hebben tal van schilderijen met eten en drinken. Kijkt maar eens bij de collectie van Theo  Broeren. Het is ook leuk om meerdere kleine schilderijen op te hangen. Bijvoorbeeld van El van Leersum. Maar u kunt ook kiezen voor rechtopstaande schilderijtjes met lijst van El van Leersum. Daar zijn er verschillende van. Leuk op een tussenmuurtje.

Als u nog vragen heeft, neem dan gerust per email contact met ons op via contact@alleschilderijen.nl of bel met 020 - 6110612. We staan graag voor u klaar!